Siirry ylös
 

Suomen kuntatekniikan yhdistys SKTY

Suomen kuntatekniikan yhdistys (SKTY) on insinöörien, arkkitehtien ja muiden vaativissa tehtävissä toimivien kuntatekniikan ammattilaisten yhdysside ja tiedonvaihtofoorumi. Haluamme kehittää kuntatekniikan osaamista ja välittä siitä tietoa kaikille Suomessa.
 
Kuntatekniikkaa ovat kunnan vastuulla olevat infrastruktuurin eri hankkeet, niiden suunnittelu, toteutus, ylläpito, käytönvalvonta, omistajaohjaus ja viranomaishallinto. Jäsenistöömme kuuluu yli 800 kuntatekniikan ammattilaista sekä kymmenkunta yhteisöjäsentä. Jäsenistön tehtävien moninaisuutta kuvaa hyvin yhdistyksen tunnus, jonka voi yhtä hyvin nähdä katukivinä tai asemakaavana.
 
Yhdistyksen näkyvimmät toimintamuodot ovat jokavuotiset Kuntatekniikan päivät, Kuntatekniikan Foorumi, monipuolinen Kuntatekniikka-lehti sekä julkaisutoiminta. Joka toinen vuosi Kuntatekniikan päivien yhteydessä järjestetään alan suurin messutapahtuma, Yhdyskuntatekniikka-näyttely, joka kokoaa ympärilleen eri alojen neuvottelupäiviä ja tapahtumia koko viikoksi.
 
Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä pohjoismaisten veljesjärjestöjen kanssa. Lisäksi yhdistyksellä on hyvät yhteydet alan kotimaisiin ja kansainvälisiin toimijoihin.
 
SKTY perustettiin vuonna 1926 ja yhdistyksen nimeksi annettiin Suomen Kunnallisteknillinen yhdistys. Kuntatekniikka-lehti alkoi ilmestyä vuodesta 1946 lähtien nimellä Kunnallistekniikka. 1990-luvun puolivälissä yhdistyksen sekä lehden nimet muutettiin nykyisiin muotoihinsa.

 

Vuoden 2013 alussa SKTY aloitti strategiansa uudistamisen, jotta yhdistys palvelisi tulevaisuudessa paremmin jäsenistöään. Uudistamistyössä on otettu huomioon jäsenkyselyssä ja sidosryhmiltä esille tulleita painotuksia. Näiden perusteella SKTY:n hallitus ja erillinen pienryhmä ovat koostaneet ehdotuksen tulevaisuuden toimintamallista. Tutustu SKTY:n uuteen strategialuonnokseen tästä. 

 

 

Ota yhteyttä:

 

Petri Koivula

toiminnanjohtaja

p. 0408388018

petri.koivula@kuntatekniikka.fi

 

 

Hallitus ja toimihenkilöt
Tapahtumat
 
Avoimet työpaikat
 
(Ei työpaikkoja)